Kalendarz Wydarzeń
Kalendarz wydarzeń
Cztery strony świata

Spotkanie z podróżnikiem, fotografem i dziennikarzem Bartkiem Kieżunem.
Ukończył antropologię kultury na UJ w Krakowie. Absolwent Krakowskiej Szkoły Sommelierów i Academia Barilla w Parmie. Z wykształcenia antropolog kultury,
z zamiłowania kucharz. Współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, która honoruje najbardziej wartościowe publikacje turystyczne, za „Italię do zjedzenia” i „Portugalię do zjedzenia”. Siedmiokrotny zdobywca prestiżowej World Gourmand Cookbook Awards.
Jest autorem takich książek jak: „Neapol łakomym okiem”. „Chorwacja do zjedzenia”. „Jerozolima do zjedzenia”, ”Uczta na Wawelu”, ”Ateny do zjedzenia”, „Farina” i wiele innych.
Pisząc książki o kulturze kulinarnej danego kraju uwzględnia jego stronę antropologiczno-historyczną udowadniając, że to kim człowiek jest, warunkuje to
co je. Podróże rozpoczyna od poznania smaków i zapachów. Wie o nich niemal wszystko. Mieszka w Polsce i we Włoszech - z miłości do obydwu krajów.
W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi wspólnie z Przemkiem Krupskim Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych.
Wejściówki do odebrania od 12.05
Po spotkaniu w Restauracji Cukrovia odbędzie się kolacja w stylu włoskim. Zapisy:
Cukrovia - Restauracja, Hotel, Cukiernia, Kawiarnia